Netværk / Achalasia Awareness Organisation

Achalasia Awareness Organisation

Achalasia Awareness Organisatuon er en organisation, der udelukkende arbejder  med hjælp fra frivillige. Deres mål er at sætte fokus på og sprede viden om Akalasi, muligheder for behandling, forskning i nye muligheder – gerne en dag en kur.
Deraf kommer deres motto; Dream - Action - Cure ( Drøm - handling - kur)

Personerne bag organisationen er Nancy Lazarus og Meg Rosecrans.

AAO, som de bliver forkortet, har dedikeret august og september til at være Achalasia Awareness Month, hvor der arbejdes ekstra ihærdigt på at skabe fokus på sygdommen Akalasi samt dialog mellem patienter, læger, hospitalsvæsenet m.m., så der skabes bedre muligheder for os alle.

I forbindelse med Achalasia Awareness Month har AAO designet et armbånd, som det har været muligt at indkøbe i mindre partier udenfor USA, hvor organisationen har hjemme. Jill Pasquini og Nancy Lazarus har været de bærende kræfter i forbindelse med armbåndene, produktionen og salget af dem til både ind- og udland. I gruppen er der indkøbt 30 armbånd, som blev revet væk på kort tid.

Det overskud, der ventes at komme fra salget af armbåndene går til at skabe nye muligheder for det frivillige arbejde til at sætte fokus på Akalasi og udbrede viden omkring sygdommen.  Dette er primært i USA, men da der er tale om en international gruppe, åbner det for muligheder på sigt til at samarbejde om fælles projekter f.eks. i forbindelse med Rare Disease Day, som organisationen allerede er tilmeldt blandt andre spændende aktører.
 
                                           
 
Den blågrå farve, som armbåndende på billedet har, er ligeledes den farve sløjfe, der symboliserer Akalasi.
 
Akalasiforeningen | CVR: 36137576 | Grønningen 71, 4640 Faxe